Karpervissen op de Koperen Plas met Peter Vlasveld

Karpervissen op de Koperen Plas met Peter Vlasveld
11 januari 2017 beheerder

Karpervissen op de Koperen Plas met Peter Vlasveld

Het afgelopen jaar is het Nederlandse betaalwater De Koperen Plas steeds bekender geworden. Honderden vissers maakten reeds hun lijnen nat op het meer van 13 hectare vlakbij Zwolle. Eind oktober bezocht Peter Vlasveld het water voor een ontspannend weekendje vissen en hieronder kunnen jullie genieten van het videoverslag van ruim een kwartier.

 

Het gebruik van een boot is toegestaan.

Het gebruik van een boot is toegestaan.

Ook ’s nachts is het uitzicht prachtig.

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens het weekendje dat Peet spendeerde aan de oevers van dit water vond er ook een open dag plaats. Uiteraard nam Peter een kijkje en tijdens al het tumult werden er zelfs karpers op de mat gelegd. Hoe mooi is dat? Kortom; voetjes omhoog en kijken maar!

MEER INFORMATIE
Na de gebruikelijke sluiting in de wintermaanden gaat De Koperen Plas vanaf 27 maart weer open en as we speakkan er alweer geboekt worden. Surf hiervoor naar de website van The Carp Specialist en leg jouw karpervakantie vast.

karpervissen-koperen-plas-the-carp-specialist-1

Nederland is sinds 2016 een nieuw betaalwater rijker en wel in het Noorden van het land. Langs de A28 in Zwolle ligt het prachtige domein van 16 hectare genaamd ‘De Koperen Plas’. Het domein was de afgelopen 15 jaar omgeven door een luxueus golfresort maar dit resort is in 2014 gesloten en sindsdien heeft men met man en macht gewerkt om het domein om te toveren tot waar visparadijs. De plas ligt naast de Koperen Hoogte een voormalige watertoren waarin zich nu enkele restaurants hebben gevestigd. Het 13 hectare meer is ontstaan door het afgraven van zand voor de rijksweg A28 tussen Meppel en Zwolle. Door deze afgraving is het diepste punt van de plas 17 meter, met een gemiddelde diepte van 6 tot 8 meter.

de-koperen-plas-betaalwater-nederland-2

de-koperen-plas-betaalwater-nederland-3

 

 

 

 

 

 

Eenmaal aangekomen bij De Koperen Plas, wordt je als visser verwelkomd door de waanzinnige natuur. Het mystieke water is omringd door prachtige bomen en planten en planten uit alle uithoeken van Europa. Rondom het meer zijn 8 twee persoons stekken gecreëerd voor de karpervissers en zijn er enkele kleine vijvers aangelegd voor de vliegvissers die op forel willen vissen. Achter de karperstekken hebben de beheerders een ondiep gedeelte gecreëerd waar de karpers kunnen afpaaien.

de-koperen-plas-betaalwater-nederland-4

Hier check je een overzicht van de stekken.

HET BESTAND
Het meer is al zeker 30 jaar oud en afgelopen jaren zijn er door lokale karpervissers (die het geluk hadden er te mogen vissen) enkele oude karpers gevangen tot 40 pond. Het oude bestand wordt geschat op zo een 60-70 schub- en spiegelkarpers met een gemiddeld gewicht van rond de 30 pond. Aan dit oude bestand zijn de vorige winter een 200-tal nieuwe karpers toegevoegd van CarpFarm. Deze karpers hebben gewichten tot maar liefst 20kg. Deze uitzettingen zullen de komende 5 jaar worden herhaald!

Het oude bestand bevat enkele pareltjes.

Het oude bestand bevat enkele pareltjes.

de-koperen-plas-betaalwater-nederland-6

Onder deze vissen zitten enkele prachtige exemplaren.

 

 

 

 

 

 

 

De kleinere vijvers zijn voorzien van forel en in de kweekvijver achterin het domein zwemmen kleinere karpers rond voor de penvissers en vaste stokvissers. Op de grote plas zijn ook forellen uitgezet en er is speciaal een vliegvis steiger gemaakt voor het restaurant.

FACILITEITEN
De stekken voor karpervissers zijn 50 vierkante meter groot en beschikken over elektriciteit en verlichting. De Koperen Plas beschikt over enkele boten voorzien van elektromotor en dieptemeters voor karpervissers. Hiermee kun je jouw lijnen uitvaren en de vissen afdrillen. Een eigen boot en voerboot zijn uiteraard ook toegestaan.

de-koperen-plas-betaalwater-nederland-8

De stekken zijn ruim aangelegd en voorzien van elektriciteit.

Er is een visserspaviljoen met een gezellig bruin café waar je na het vissen in een maritieme sfeer een heerlijk biertje met een bittergarnituur kunt nuttigen. Tevens kun je hier ’s middags en/of ’s avonds patat met een lekker snack of gehaktbal bestellen.

Op het terrein is er een gezellig visserspaviljoen met een terras aan het water. Op de lunchkaart vindt je voor een ieder wat wils. Het paviljoen beschikt daarnaast over een kleedkamer, twee douches en twee toiletten. Er zijn nette voorzieningen voor zowel mannen als vrouwen. Zelfs als je géén visser bent, is een bezoek aan het visserspaviljoen een aanrader! Tevens is het ook mogelijk om in de toren wat uitgebreider te eten in één van de restaurants.

Qua looks is het geen verkeerde plek om je lijnen nat te maken!

Qua looks is het geen verkeerde plek om je lijnen nat te maken!

Het terrein wordt 24 uur per dag beveiligd door camera’s en je auto staat veilig in een overdekte parkeergarage. De beheerder zal bij aankomst en vertrek de bezoekers naar de stek brengen (inclusief al het materiaal). Daarnaast is het bij De Koperen Plas is het ook mogelijk om aas te kopen, zowel boilies als partikels. Ook is er klein materiaal aanwezig om je tacklebox bij te vullen. Handig mocht de visserij om items vragen die je niet mee hebt.

VIDEO
De karpervisserij op De Koperen Plas is dus mogelijk op 1 van de 8 stekken. . Daarnaast mag je op een stek in totaal met 4 personen verblijven. Je kunt dus samen met je vismaat gaan vissen én allebei je vriendin meenemen! Meer informatie en voor alle prijzen, klik HIER.

Bekijk onderstaande video voor een vogelvlucht over het terrein van De Koperen Plas:

Ga naar de website www.thecarpspecialist.nl voor meer informatie en om je stek te boeken voor komend seizoen!