Karpervissen

KARPERVISSEN

De Koperen Plas is een zand- en grindafgraving van zo’n 8 hectare groot met een gemiddelde diepte van zo’n 8 meter en uitschieters tot ruim 17 meter. Het gewonnen zand en grind is gebruikt voor de aanleg van de snelweg A28, die op zo’n 100 meter aan de oostzijde van het water is gelegen. Rondom het water is een keurig wandelpad aangelegd en een achttal ruime karperstekken, waarvan er 6 geschikt zijn voor 2 vissers (stek 1, 2 en 4 t/m 7) en 2 geschikt zijn voor 1 visser (stek 3 & 8). Deze stekken zijn allen voorzien van een prachtige grindlaag, stroom, picknicktafel en aanlegpunt voor de (optionele) roeiboot. In de aanleg zijn kosten noch moeite gespaard, en is alles eersteklas uitgevoerd. Ook aan visveiligheid is gedacht, per stek staat een schepnet, onthaakmat, weegzak en driepoot tot uw beschikking.

Het visbestand op De Koperen Plas bestaat uit een mooi origineel karperbestand van veelal schubkarpers, waarvan de topvissen de 20kg passeren – momenteel is het meerrecord 26,6kg (gevangen in juli 2018) – en een uitzetting van 190 spiegelkarpers (en 1 schubkarper) in de winter van 2015/2016. In februari 2017 heeft een tweede uitzetting plaatsgevonden van zo’n 60 karpers tussen de 10-14kg, en een drietal 20kg+ers. In februari 2018 heeft een derde uitzetting plaatsgevonden van 63 karpers tussen de 10-25kg (waarvan 1x 15kg+, 1x 20kg+ & 1x 25kg+). In totaal schatten we het karperbestand op zo’n 410 stuks, waarbij er 9 bekende 20kg+ vissen en 2 bekende 25kg+ vissen rondzwemmen, Omdat het water in de voorgaande jaren nog maar mondjesmaat is bevist, is het moeilijk om het exacte karperbestand in te schatten. Door de ruime aanwezigheid van natuurlijk voedsel voor de vis, zoals mossels, slakjes, zoetwaterkreeftjes en muggelarven verwachten we een prima doorgroeiratio van de vis. Natuurlijk zal ook het vissersaas daar zeker een mooie bijdrage aan leveren.

De stekken
Voor karpervissers zijn er 6 dubbele en 2 enkele vistekken beschikbaar. Deze ruime stekken zijn circa 50 m2 en voorzien van elektriciteit, en een waterdoorlatende onderlaag. Een stek is beschikbaar voor maximaal twee geregistreerde vissers en per visser mag één bezoeker mee.

Verhuur
Op locatie zijn vier boten te huur. Elke boot is voorzien van een elektromotor met accu en een dieptemeter.

Verkoop
Bij De Koperen Plas verkopen wij aas en klein materiaal voor de beste visprestaties.

Reserveer nu een karperplek
Karpervissen kleur
Karpervissen kleur2